Ik had eerst mijn blog op Blogger binnen een week was ik  overgestapt naar WordPress. In dit blog-artikel kun je lezen waarom ik WordPress gebruik. Lees je mee?

Wat is WordPress?
Wordpress is een content management systeem ook word het wel CMS genoemd. Je kunt makkelijk een website maken zonder enige technische kennis te hebben. Doordat het laagdrempelig is, hebben miljoenen mensen een website bij WordPress.

10 redenen waarom ik wordpress gebruik?

1:Gebruiksvriendelijk
Je hoeft geen computer ingenieur te zijn om een website via WordPress te maken. Ook kom je ver met de handleidingen of Facebook groepen waar je hulp kunt vragen. Je hebt ook zo een website gemaakt kan echt al in 10 minuten!

2:Google is dol op WordPress
Word snel en goed geïndexeerd door Google komt door de pagina titels en URL’s die weergegeven worden. Google houd ook van technische opbouw code van wordpress is duidelijk, netjes en snel. Hoe beter Google de code kan lezen hoe beter je positie bij Google is. Dit is zeker gunstig!

3:Mooie websites maken.
Er zijn veel en diverse thema’s waar je hele mooie websites mee kunt maken naar je eigen smaak. Maar ook heel veel plugins, dus genoeg keuze.

4:Bugs worden snel hersteld
Doordat er WordPress gebruikers zijn over de hele wereld worden bugs snel hersteld. Er worden hierdoor ook veel testen gedaan.

5:Delen via social media
Je kunt automatisch gepubliceerde post delen via social media zoals: Facebook en Twitter.

wordpress3

6:Open source
Wordpress mag door iedereen gebruikt worden en de versies worden regelmatig geüpdatet.

7: WordPress.org of WordPress.com?
Je kunt een keuze tussen beide maken.
Je kunt bij wordpress.org een externe hosting kiezen om je eigen domein te installeren. Via wordpress.com word het voor je geregeld daar betaald je wel voor. WordPress.org heb je meer keuze qua thema’s, uitbreiding,plug-ins en ben je vrij van advertenties.

8:Wordpress is gratis
Het kost je niets dat is ook de reden dat veel mensen er gebruik van maken. Domein en hosting kost wel geld.

9: Voor elk soort website type mogelijk
Je kunt wordpress voor elk soort website gebruiken: bijvoorbeeld, blog, bedrijf of community.

10: WordPress community
De WordPress community bestaat uit miljoenen de mensen. Je kunt er vragen stellen of handleidingen vinden.

Er zullen nog wel meer redenen zijn. Deze redenen vind ik een van de belangrijkste.

Heb je een wordpress website? Zo ja bevalt het je?

Liefs
Miriam

3 thoughts on “10 redenen: waarom ik WordPress gebruik”

 1. Ik zou in principe wel elke dag een totaal nieuw ontwerp willen maken.
  Ach, ach, de creatieve moet weer los gaan. Jaaah! haha
  Ik heb een schrijversontwerp gekozen. Kan ik meteen geen foto’s gebruken, dat is een goeie rem voor mij.
  Ik vind veel sites erg druk. Maar dat zal wel zijn omdat ik erg van de meditatieve ben. Ik schrik vaak gewoon.
  Nou mensen, wordpress vooral lekker verder. Groetjes,

  1. Herkenbaar!
   Ik heb veel verschillende thema’s uitgeprobeerd. Ik had de eerste twee maanden elke week een nieuwe thema, omdat ik geen keuze kon maken. Ik heb nu voor een witte achtergrond gekozen, anders komt het druk over. Binnenkort wil ik een nieuwe ontwerp maken, ik ben nu nog niet tevreden. Een schrijversontwerp is zeker een goede oplossing om geen foto’s te gebruiken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: