Er zijn al best veel blogs hierover geschreven. Het is echt mogelijk om binnen 1-2 maanden 1000 volgers op instagram te krijgen.  Ook al is het nu moeilijker op instagram geworden dan voorheen, omdat het algoritme veranderd is. Als het mij lukt, lukt het jouw ook! Daarom wil ik graag mijn tips met jullie delen.

Dit zijn mijn 13 tips:

1:Mooie feed en consistentie
Mooie feed zorgt ervoor dat meer mensen je post liken, reacties achterlaten en je gaan volgen. Maar de feed moet ook een geheel zijn en bij elkaar passen. Je kunt ook  kiezen voor witte randen bij je posts, dan valt een opvallend of donker achtergrond minder op. Dat ga ik binnenkort ook doen.

gift-2655558_960_720.jpg

2:Elke dag een nieuwe post.
Regelmatig posten is belangrijk zodat mensen je instagram-account gaan bekijken.
Bij een account vanaf 10.00 volgers raad ik je aan om twee of drie keer per dag te posten.

3:Onderzoek doen naar de juiste hashtags
Niet alle hashtags werken daarom kun je het beste onderzoek doen, wat de juiste hashtags zijn. Zodat je bericht veel bereik krijgt en geliked word. De hashtag: follow 4 follow kan ook voor meer volgers zorgen.

Je kan ook de app:likes voor tags gebruiken om de juiste hashtags te vinden. Sommige onderdelen zijn wel betaald.

4:Hashtags toevoegen in het bericht
Voeg hashtags in je post en niet bij de reacties, kan door instagram als spam gezien worden. Zodat je meer verkeer krijgt.

5:Voeg in relevante posts ook relevante hashtags van bedrijven-merken toe.
Het is mogelijk dat ze je foto gebruiken of plaatsen op hun eigen instagram account. Op deze manier kun je meer volgers krijgen.

6:Wanneer kun je het best posten?
Via je statistieken op instagram kun je zien wanneer je het beste kunt posten en welke doelgroep je posts bekijkt. Je kunt dit alleen zien, als je facebook account gekoppeld is aan je instagram account.

instagram

7:Altijd reageren op reacties
Bedank de persoon voor de reactie of geef er antwoord op, zodat er interactie ontstaat. Als je binnen 30 minuten reageert, word je bericht door meer mensen gezien (verkeer) emojis tellen niet mee.

8:Ig -accounts volgen.
Als je mensen volgt zullen er vanzelf aantal mensen je terug volgen.Wel alleen volgen als je het account leuk vind!

9:Facebook groepen
Liefde voor instagram is speciaal voor mensen die een instagram account hebben, je kunt bijvoorbeeld feedback vragen om een nog beter content voor je pagina te creëren.

http://www.thesocialgoodgirl.com info lezen. Ook interessant voor bloggers en influencers!

In bepaalde Facebook groepen kun je een follow 4 follow vragen.
Zoals:

Blogger magazine
Bloggers Nederland
Instagram followers
Fashion bloggers

10:Reacties bij andere ig accounts
Reageer op andere accounts zorg ervoor dat je reacties leuk en oprecht zijn. Mocht diegene je account leuk vinden volgt diegene je vanzelf.

11:Laat een glimp van je leven zien
Niet alleen foto’s van koffie of producten laten zien, maar ook foto’s van jezelf of van vrienden. Mensen willen identificeren met anderen en willen een glimp van je leven.

12: volgen- ontvolgen
Volg alleen iemands account omdat je het account leuk vind, volgen en ontvolgen zou ik niet te vaak doen. Alleen als iemand je snel ontvolgt, je wilt oprechte volgers en niet iemand die je alleen volgt om je daarna weer te ontvolgen. Ieders zijn eigen mening.

13:Instagram pods

Dit zijn groepen van meestal influencers die elkaar posts liken, meestal van dezelfde interesses.
Lid worden van instagram pods zodat je meer likes of reacties krijgt. Pods helpen echt voor meer verkeer en bereik. Maar alleen lid worden als het bij je past en er tijd voor hebt. Je hebt ook pods voor alleen likes. Pods zijn exclusief je kan ook zelf een pod beginnen. Soms vind je ook in Facebook groepen die specifiek voor bloggers zijn. Oproep om deel te nemen aan een pod. Zoals bij de Facebook groep: blogger magazine

Blijven volhouden, regelmatig posten en het belangrijkste is dat je er plezier in hebt.
Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt!

Liefs
Miriam

Heb je tips?
Graag bij de reacties vermelden.

7 thoughts on “13 tips voor meer volgers op instagram!”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: