Dit is geen typische artikel over de terugblik op 2017.  In dit blog artikel kun je lezen waar ik dankbaar voor ben, ook gericht op 2017. Ik sta er helaas niet altijd stil bij, dat is ook normaal in mijn drukke leven.

Dankbaar?
Het woord dankbaar betekent voor ieder persoon anders.
Volgens mij: het maakt mij een gelukkiger persoon, ik probeer positiviteit naar anderen uit te stralen.
In de psychologie word dankbaarheid gezien als een emotie en een persoonlijkheidstrek.
Volgens de filosofen word je door bij dingen stil te staan een gelukkiger persoon en geniet je meer van het leven.
Uit een onderzoek is gebleken als je dankbaar bent voor dingen in het leven je optimistischer bent, beter slaapt en vaker vrolijk bent.

dankbaar1.jpg

6 dingen waar ik dankbaar voor ben:

1:Familie
Ik heb in Nederland (behalve eigen gezin waar ik in opgegroeid ben) geen familie.Groote gedeelte van de familie woont in Marokko en de rest in Europa. We zijn hierdoor een hecht gezin! Wanneer ik familie in Marokko zie, ben ik daar dankbaar voor.

2:Blog
Ik blog nu 3 maanden en ik vind het heel leuk. Ik ben dankbaar dat ik nu al samenwerkingen achter de rug heb. En dat mijn blogs gelezen worden. Elke dag doe ik een vreugde dansje bij een nieuwe bezoeker! Betekent veel voor mij. Ik vind het heel leuk om reacties van jullie te lezen. Ook vond ik het leuk dat ik naar mijn eerste event mocht gaan. Ik was namens kiddowz naar de hema kerstevent  gegaan.Was echt super leuk!

3:Gezondheid
Ik ben dankbaar dat ik gezond ben. Oké, ik heb last van migraine, maar ik heb niet iets ernstig. Ik denk vaak aan mensen die ziek zijn. Ik ben extra dankbaar dat ik niet ziek ben en de mensen om mij heen.

4:Studie
Ik vind mijn studie belangrijk! Niet iedereen kan studeren of heeft daar de mogelijkheid voor. Ook al staat het nu op een laag pitje. Dit jaar ga ik daar meer tijd aan besteden.

5:Vrienden
Ik heb goede vrienden die ik jaren ken. Ook al zien we elkaar niet vaak hebben we veel lol, als we elkaar weer spreken.

6:Mijn twee cavia’s
Mijn cavia’s zijn zulke lieve diertjes. We hebben ze al 3 jaar. Heel cliché; zie ze als mijn baby’tjes en kan geen leven zonder ze voorstellen.

Beste wensen! Ik wens je een gezond en gelukkig 2018 💕💕

En jij? Waar ben je dankbaar voor?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: