Je eerste gedachtegang kan zijn: waarom gooi je de bananenschil niet weg ? Waarom zou je het bewaren? Dit is de reden, paar jaar geleden liep ik stage in het verzorgingshuis. Ik maakte de kamer van een bewoner schoon en ik vroeg of ik de bananenschil in de koelkast ook mocht weggooien? De bewoner vertelde mij: dat je een bananenschil niet moet weggooien. Dat je het voor veel dingen kunt gebruiken, ze gebruikte het voor haar puistjes, dat heeft mij wel aan het denken gezet. Veel mensen gooien een bananenschil weg, terwijl je de bananenschil voor verschillende dingen kunt gebruiken. Heel zonde! Ik realiseerde mij dat eerst ook niet. In dit blog artikel kun je er meer over lezen.

6 redenen waarom je een bananenschil niet moet weggooien!

1: Bananenschil verminderd pukkeltjes en puistjes.
Gebruik de binnenkant van een bananenschil.Smeer het over je puistjes en herhaal dit dagelijks. Je gaat na een paar dagen verschil zien.

2:Bananenschil maakt je tanden witter
Wrijf met de binnenkant van de banenschil je tanden 2 minuten lang, laat het 5 a 10 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Je tanden worden er iets witter van.

3:Bananenschil haalt de jeuk van de muggenbeet weg.
Je gebruikt de binnenkant van de bananenschil, je wrijft over de plek waar je een muggenbeet hebt de jeuk word minder. Je kunt dit zo vaak herhalen totdat de jeuk weg is.

4:Bananenschil als masker gebruiken om je rimpels te verminderen.
Gebruik een bananenschil pureer het, je kunt ook een beetje yoghurt gebruiken en smeer het op je rimpels. Het kan je rimpels wat verminderen maar verwacht geen wonderen!

5:Bananenschil zorgt ervoor dat kleine wondjes sneller geneest.
De binnenkant van de bananenschil smeer je over de wondjes. De wond geneest hierdoor sneller. De kans is er ook dat het litteken minder word.

6:Bananenschil is goed voor je ogen
De bananenschillen bevatten vitamine A en Luteine die beschermen je tegen o.a. staar en  maculadegeneratie. Dit is een aandoening waarbij de kwaliteit van de ‘gele vlek’  minder word en je ook waziger gaat zien. Je gezichtsvermogen gaat achteruit.
Dus wie wil er een bananen smoothie?

Bananen bevatten weinig vitamine C maar wel voedingsvezels,kalium en zetmeel.

Heb je tips wat je nog meer met een bananenschil kunt doen?

2 thoughts on “6 redenen waarom je een bananenschil niet moet weggooien!”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: