Dadels, wie kent ze niet? Je kunt het in smoothies gebruiken of als tussendoortje. Maar het is ook healthy! In de ramadan word de dadel gegeten om de vasten tijdens de iftar te verbreken. Lees je mee?
Dadel:
Is een vrucht van de dadelpalm groeit in trossen aan de vrouwelijke bomen. In een dadel zit een pit. Dadels worden in november en december geoogst.
Aantal voordelen op een rij:
-Verhoogt je weerstand
-Heeft een bloeddrukverlagende werking
-Verbetert de hersenfunctie
Recept:
Eenvoudig recept! Dadels als tussendoortje of als hapje. Je hebt het zo gemaakt!
Bereidingstijd:
5 minuten
Ingrediënten:
-Dadels 250 gram
– Handvol walnoten
-Mon Chou 100 gram
Bereiding:
1:Snij een inkeping in de dadel en haal de pit eruit.
2:Doe er een stukje walnoot in of smeer een beetje Mon Chou in de dadels. Je kunt ook helft om helft doen.
Eetsmakelijk 😋
Heb je een keer een dadel gegeten? Zo ja wat vond je ervan?
Je kan mij o.a. via deze social media kanalen volgen:
Instagram|Facebook
Such mouth watering pictures!
I’ve definitely eaten dates. My favorites are the Medjool dates. And, yes, the first time I tasted a date, it was love at first bite. Thank you for posting this. By the way, after stuffing dates with walnuts, my mother always rolled them in powdered sugar. Delicious!