Meer dan 3 weken geleden begon ik met mijn hoelahoep avontuur, om mij voor te bereiden op de 14-daagse nieuwsjaars challenge. Vandaag is de laatste dag van de challenge, wat ik heel jammer vind. Je kunt in dit blog artikel lezen hoe ik de challenge  (in het kort) ervaren heb.

Hoelahoepelen:
Ik had gereageerd op Robin’s oproep in een facebook groep, zij was opzoek naar bloggers die mee wilde doen met haar hoelahoep nieuwsjaars challenge.
Ik weet nog dat ik heel blij was, toen ik uitgekozen was. Ik mocht ook een leuke hoepel uitkiezen en ik ging een leuke artikel over mijn ervaringen van de challenge schrijven. Ik was meteen verliefd op deze vrolijke hoepel. Het past ook bij mijn persoonlijkheid, ik word door vrienden,familie als een blij ei en speels persoon omschreven. Ik had geen idee wat ik van de challenge kon verwachten. Het was niet altijd makkelijk maar ik probeerde zoveel te oefenen en ik gaf niet op. In het begin had ik zoveel spierpijn net als velen hoopers, vooral in mijn rechter schouder.Van blauwe plekken had ik niet heel veel last. Zelfs mijn zusje deed soms mee met het hoelahoepelen en moedigde mij aan.Samen is het toch gezelliger dan in je eentje. Mijn moeder was mijn privé coach en gaf mij aanwijzingen soms aan de hand van de video’s.

 

Hoe gaat het hoelahoepelen nu?
Ik vind hoelahoepelen leuker dan ik verwacht had. Ik kan de hoepel langer omhoog houden en valt niet meteen van mijn heup. Helaas door schouder en rugklachten heb ik niet elke dag kunnen hoepelen. Ik had 2 a 3 jaar geleden een zenuw beknelling in mijn hand en schouder. Daarom kosten sommige oefeningen mij nog steeds meer moeite dan anderen. De fysiotherapeut had zo’n sport mij ook aangeraden.Bepaalde oefeningen (hoofd en schouder) heb ik ook niet gedaan.

Is mijn doel behaald?
Jazeker ik kan de hoepel langer omhoog houden dan voorheen. De hoepel viel meteen van mijn heup. Ik heb nu ook plezier in het hoelahoepen, wat ik eerst niet echt had.

Conclusie:
Wat was het een leuke challenge! Robin heeft leuke filmpjes gemaakt, zodat je goed kunt leren hoelahoepen. De filmpjes motiveerde mij ook. Helaas heb ik niet met alles mee kunnen doen. Binnenkort ga ik de schouder en nek oefeningen proberen. Je kunt mij op instagram volgen. Daar zal ik af en toe iets delen. Lijkt mij ook leuk om buiten te hoelahoepelen, laat de zon maar snel schijnen.  De Facebook groep:Robin hoop nieuwsjaars challenge, vond ik echt een aanrader dat je ervaringen met elkaar kunt delen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Robin bedankt voor de leuke samenwerking!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: