Tegenwoordig zijn we meer met onze gezondheid bezig, zoals meer bewegen, gezond eten en milieuvriendelijk leven.
Over het laatste wil ik het in dit blog-artikel over hebben.
Ik was begin februari naar de gezondheids-en allergie beurs geweest, ik had een healthbox van mijn broer als cadeau gehad.Heel lief! In mijn healthbox zat onder andere super schillen uit Nepal, waarmee je milieuvriendelijk je was kan wassen. Ik was er benieuwd naar of dit echt werkt. In dit artikel kun je een review over dit product lezen.

img_3097
Dit is de verpakking inclusief de inhoud.

Ken jij Seepje al?

Biologisch en fairtrade merk! Met was-reinigingsmiddel van de sapindus bomen uit Nepal.

Super schillen uit Nepal
De schillen groeien uit de sapindus bomen van Nepal. In combinatie met water maken ze een natuurlijke zeep aan. Met elk pakje (150 gram sapindus makurossi) kun je ongeveer 30 keer de was doen. Wit, bont, zijde en wol maakt helemaal niet uit welk soort was en ook niet de temperatuur.

Hoe werkt dit?
Zie verpakking.

De inhoud bevat:
– 150 gram sapindus makurossi
-1 katoenen waszakje

img_3431
Ik heb 4 hele schillen gebruikt in combinatie met een katoenen waszakje.
img_3448
Het waszakje bij de was toegevoegd!
img_3463
Het wasgoed wordt gewassen.

 

Conclusie:
Ik ben enthousiast over dit product!
Je maakt met de schillen de was goed schoon, je merkt ook dat je het als wasverzachter kunt gebruiken doordat de kleding  zacht aanvoelt. Wasmiddel en wasverzachter in-een. Je kunt het voor elk  soort wasgoed gebruiken en ook voor elk temperatuur. Maar ik vind het wel jammer dat je niet de lekkere geur ruikt, wat je bij de normale wasmiddel wel ruikt. Er zijn ook twee varianten verkrijgbaar met een geur, zomerse- vakantie-geur en ochtend-in-het-bos geur. Je kunt de schillen drie keer gebruiken, daarna weggooien bij het groene afval of in je tuin planten. Mocht je allergisch zijn voor normaal wasmiddel is dit een goede vervanging! Zelfs de verpakking is recyclebaar. Je bent op deze manier wel milieuvriendelijk bezig. Door dit product te kopen help je ook een goed doel, de mensen bij de sociale werkplaats hebben op deze manier ook werk. Maar er wordt ook betere leef-en werkomstandigheden voor Nepalse schillenboeren gecreerd! Wel jammer dat het wasproduct niet goedkoop is bij AH kost €7,95 met geur is €9,95

Seepje

Wat vind je van dit product? Zou je het kopen?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: