De term powernap hoor je tegenwoordig best wel vaak. Veel mensen nemen een powernap. Alleen werkt een powernap als je niet te lang slaapt. In dit blog-artikel kun je er meer over lezen!

Wat is een powernap?
Als je bijvoorbeeld, slecht geslapen hebt of het is je biologische klok kun je een powernap doen. Je neemt een korte middag pauze het wordt ook wel sleutelslaapje of wonderslaapje genoemd.  Je krijgt er ook meer energie van. In warme landen doen ze meestal in de middag een dutje. Dit is geen powernap, want dat verstoord wel je slaapritme en duurt meer dan 20 minuten.

Hoe lang mag een powernap duren?
10-20 minuten anders verstoort het je slaapritme, je kan ook vermoeider wakker worden, als het langer dan 20 minuten duurt.Het is net te weinig om in een diepe slaap terecht te komen.

Voordelen van een powernap
-Alerter
-Verhoogt je productiviteit
-Je hebt minder last van stress.
-Je kunt beter tegen cafeïne.
-Je hebt meer energie
-Je wint er ook meer tijd mee 20 minuten= 120 minuten.

Nadelen van een powernap
-Slaap-waak ritme kan verstoord worden.

Er zijn niet veel nadelen aan een powernap maar meer voordelen. Het is belangrijk dat je niet te lang slaapt en vaste tijden slaapt.

Hoe kun je beste een powernap nemen?
Thuis:

-Zet een wekker op maximaal 20 minuten.
-Slaap met je kleding aan dan word je makkelijke wakker.
-Word wakker als de wekker gaat.
-Ga nu weer aan de slag als het goed is heb je nu meer energie.

Wat vind je van een powernap? Neem je ook een powernap?

slapen1

4 thoughts on “Neem jij een powernap?”

  1. Ik heb een tijd gehad dat ik thuis kwam en heb geslapen tot het avondeten, dat werkte voor geen meter (duhuh 2 uur slaap is veel te veel, hahah). Nu ben ik (gelukkig!) niet meer zo moe :). Zo nu en dan wel en dan is zo’n powernap wel dé oplossing. Leuk artikel!

    1. Herkenbaar! Ik had precies hetzelfde ik kon daarna ook niet meer slapen. Dat heb je met een slaapstoornis. Een powernap schijnt echt te werken.
      Dankjewel!💕💕

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: