Het wordt steeds kouder en dan heb je wel behoefte aan een warm soepje. Binnenkort is het ook Halloween en daarom leek het mij leuk om een pittige pompoensoep te delen die mijn moeder vaak maakt. Lees je mee?
Recept: pittige pompoensoep
Voorgerecht:
3-4 personen
35 minuten
Ingrediënten:
-1 pompoen van 600 gram
– 1 kleine aardappel
– een halve ui
-2 worteltjes 100 gram
-1 tomaatje
– een halve vegetarische bouillonblokje
– 1 snufje zout
-1 snufje peper
-1 snufje chili poeder
– 1 thee lepel olie
Bereidingswijze:
Schil en snijd de pompoen, uien, groenten, aardappel,tomaatje, worteltjes in een kleine stukjes. Vervolgen doe je alle groenten, olie en de vegetarische bouillonblokje in een half liter water. Laat het op een laag pitje koken (ongeveer 20 minuten).
Even 10 minuten afkoelen. Voeg zout, peper en chilipoeder bij en pureren maar.
Bonne appetit!
Serveer tip: Je kan ook peterselie kruiden en roomkaas erbij voegen. Ik vind een gekookt eitje er ook altijd lekker bij.
Kan je niet zo goed tegen pittige kruiden dan laat je dat achterwege.
Ben jij dol op pompoensoep?
Love it! Hope you can check out my latest post after quite a long break from blogging: https://madebybernadine.wordpress.com/2020/10/18/whole-wheat-sandwich-bread/
Have a great day!
You too! I will check it out.