Wie al langer mijn blog leest weet dat ik vaker over duurzaam en milieuvriendelijk schrijf, omdat ik er geïnteresseerd in ben. Ik snap dat het niet voor iedereen haalbaar is voor mij ook niet altijd. In dit blog-artikel kun je lezen over project CeCe een verzamelwebsite waar je alle duurzame mode kunt vinden. Dit artikel is niet via een samenwerking tot stand gekomen.

 

Project Cece

Is opgericht door drie jonge vrouwen, 2  zijn net afgestudeerd in master Natuur- en Sterrenkunde en een in bachelor studente Economie & Bedrijfskunde. Project Cece is  een verzamelsite voor duurzame mode.

Hoe zijn ze op het idee gekomen?
Ze vroegen zich af waarom ze kleding kochten die schadelijk zijn voor mens, dier en/of milieu. Maar om duurzame kleding te vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. Het afstruinen van verschillende webshops kostte veel tijd dat kon volgens hun makkelijker zoals in overzicht op een website en zo ontstond project Cece.

Op de website van project CeCe kun je eerlijke en duurzame merken overzichtelijk vinden.

Doel:

Duurzame mode is tegenwoordig modieus er zijn genoeg mooie items te vinden vergeet de lelijke truien die vroeger door grootmoeders gebreid werden. Hun hopen dat iedereen duurzaam zal kopen en dat grote merken ook alleen duurzaam mode gaan produceren zodat duurzaam een norm word.

Je kunt op de website meer dan 12.000 producten vinden,
meer dan 100 verschillende webwinkels en meer dan 300
verschillende merken!

 

Labels:

Op de labels kun je ook info terugvinden want voor iedereen betekent duurzaamheid iets anders. Ook vind je bij elk item terug waarom een merk duurzaam is en uitleg over eventuele keurmerken.

Ze werken met 5 labels:

-Milieuvriendelijk,
-Lokaal geproduceerd
-Diervriendelijk/vegan
-Steunt lokale bevolking
-Eerlijke handel

 

 

Mijn favorieten items van de website:

 

Toms schoenen
Dames schoenen. Toms.

Dames Alpargata-model Toms 

lipjes armband
21 cm More than hip

esperanza-armband-van-bliklipjes-zwart

 

Bamboe telefoonhoes
Bamboe telefoonhoes Iphone en samsung Cayboo

bamboe-accessoires/telefoon-hoesje-bamboe\

8180f6c
21 cm Malimo

Ata Basket Bag

 

Conclusie:

Op de website van Cece project kun je in een overzicht alle duurzame merken vinden. Maar helaas is duurzaam duur in de SALE kun je ze wel wat goedkoper kopen. Duurzaam is wel beter voor het milieu en er zijn tegenwoordig  hippe items verkrijgbaar.

Ken je deze website al?

Liefs
Miriam

Website:
www.projectcece.nl

6 thoughts on “Project Cece: Duurzaam mode”

    1. Yeah it`’s great and nice concept! ❤️❤️Great that you work with bright of fashion is also better for the environment👍

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: