Lekker en simpel recept om snicker koekjes te maken. Je hoeft geen keukenprinses te zijn om dit te kunnen. Deze koekjes worden vaak samen met mint thee gedronken.
Bereidingstijd: circa 60 minuten
Benodigdheden:
-1 kilo ongezouten gepelde pinda’s
– 1 pot 450 gram honing
– 3 grote eetlepels kaneel.
– 3 repen witte chocolade (300 gram per reep)
-3 bruine chocolade repen (450 gram per reep)
– Halve pak of rol naturel /volkoren biscuit.
Bereidingswijze:
1: Mix 1 kilo ongezouten pinda, mix het niet te fijn dat je nog wel korreltjes ziet.
2:Mix ook een halve pak of rol biscuit in de keukenmachine niet te fijn. Je kan ook wat oude biscuits gebruiken zonde als dat niet opgaat.
3: Voeg de biscuits, pinda,s en 3 theelepel kaneel in een kom en als laatste voeg je een hele pot honing. Mocht je dat te zoet vinden kun je ook een halve pot honing toevoegen.
4:Je mengt de hele deeg met een lepel of met je handen. Met je handen mengen werkt bij mij het best het plakt wel een beetje aan je handen.
5:Op de bakplaat leg je bakpapier en druk je de gehele beslag plat.
Versiering:
1:De witte chocolade smelt je niet in de magnetron. Maar in een pannetje met water, leg je boven de pannetje een bordje en doe je de chocolade erop, totdat het helemaal gesmolten is.
2:Dit doe je hetzelfde met melk chocolade.
3:Eerst smeer je de witte chocolade over het beslag.
4:Leg het beslag met bakplaat in de koelkast, laat het ongeveer 20 minuten rusten zodat de chocolade hard kan worden.
5:Na ongeveer 20 minuten draai je het beslag om, smeer ook de onderkant met witte chocolade.
6:Daarna pak je een lepel en gooi de melk chocolade eroverheen.Met saté prikker kun je mooie strepen maken zodat je een zebra effect krijgt of de bekende milvee effect.
7:Leg de koekjes op de bakplaat in de koelkast, zodat de koekjes hard kunnen worden.
Een dag later snijd je de koekjes in vierkant of in een driehoek vorm (afmeting 4-5 cm). Je kunt er circa 20-30 stukjes uithalen. Hangt ervan af hoe groot je de koekjes snijdt. Ook elk koekje hoeft er niet hetzelfde eruit te zien.
Ga jij deze recept uitproberen?
Ik ben benieuwd naar je reactie/mening!