Lekker en simpel recept om zebra koekjes te maken. Je hoeft geen keukenprinses te zijn om dit te kunnen. Deze koekjes worden samen met mint thee gedronken.

Bereidingstijd: circa 60 minuten

Benodigdheden:
-1 kilo ongezout gepelde pinda’s
1 pot 450 gram honing
– 3 grote eetlepels kaneel.
– 3 repen witte chocolade (300 gram per reep)
-3 bruine chocolade repen (450 gram per reep)
– Halve pak of rol naturel /volkoren biscuit.

Bereidingswijze:
1: 1 kilo ongezouten pinda  maal je in de keukenmachine. Maal de pinda’s niet te fijn , maar korrelig.
2:Maal de halve pak of rol biscuit in de keukenmachine niet helemaal fijn, maar korrelig. Je kan ook wat oude biscuits gebruiken zonde als dat niet opgaat.

DSC_0114
3: Voeg de  biscuits, pinda,s en 3 lepeltjes kaneel  in een kom en als laatste voeg je een  hele pot honing. Mocht je dat te zoet vinden kan je een halve pot honing toevoegen.Zodat het minder zoet is.
4:Je mengt de hele massa met de lepel of met je handen. Met je handen mengen werkt bij mij het best, het plakt wel een beetje aan je handen.
5:Op de bakplaat leg je bakpapier en druk je de gehele beslag plat.

zebra koekje 1

 

Versiering:

1:De witte chocolade smelt je niet in de magnetron. Maar in een pannetje met water, leg je boven de pannetje een bordje en doe je de chocolade erop.Tot het helemaal smelt.
2:Dat doe je hetzelfde met melk chocolade.
3:Eerst smeer je de witte chocolade over het beslag.

zebra koekje 2
4:Leg het beslag met bakplaat in de koelkast, laat het 20 minuten rusten.Zodat de chocolade hard word.
5:Na ongeveer 20 minuten draai je het beslag om, zodat je de onderkant ook met witte chocolade smeert.
6:Daarna pak je een lepel en gooi je wijze van spreken de melk chocolade erover heen.Met saté prikker kun je mooie strepen maken.Zodat je een zebra effect krijgt of de bekende milvee effect.

zebra koekje 3
7:Leg de koekjes op de bakplaat in de koelkast, zodat de koekjes hard kunnen worden.
Een dag later snijd je de koekjes in vierkant of in een driehoek vorm (afmeting 4-5 cm). Je kunt er circa 20-30 stukjes uithalen. Hangt ervan af hoe groot je de koekjes snijdt. Ook elk koekje hoeft er niet hetzelfde eruit te zien.

Ga je deze recept uitproberen?

Partner Posts

Geef een reactie

Privacy Voorkeuren

Cookies

Sweet& nice things gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/
Analytische cookie die websitebezoek meet Bewaartermijn: 2 jaar

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.

Sweet& nice things gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

%d bloggers liken dit: