Het is iedereen wel opgevallen dat het algoritme van Instagram veranderd is, maar 10% van je volgers krijgt je foto’s in eerste instantie te zien. Het is daardoor lastiger om meer volgers en likes op Instagram te krijgen. Maar het is niet onmogelijk! Je kunt in dit artikel tips lezen over het algoritme en hoe je die wijze van spreken kunt verslaan.

6 tips:

1:Bericht meldingen inschakelen.
Bij elke pagina die je op Instagram volgt, kun je bovenaan rechts bij de drie puntjes de berichtmeldingen inschakelen, zodat je als eerste de bericht ziet. Je organische bereik wordt daardoor ook groter.

2: Je bericht na posten niet wijzigen.
24 uur na posten je bericht niet wijzigen, anders ziet een klein percentage van je volgers je bericht. Dat lijkt mij wel jammer. Na 24 uur kun je zonder probleem je bericht wijzigen.

3:Op de juiste manier hashtags gebruiken.
Gebruik niet steeds dezelfde hashtags en ook niet hele populaire die worden helaas door weinig mensen gezien. Er tussenin is het beste. Je kunt een hashtag onderzoek uitvoeren om te kijken, wat de beste hashtags voor jou zijn om te gebruiken. En niet meer dan 30 hashtags gebruiken. De hashtags niet in de reacties zetten maar in je omschrijving, anders kan dit door  Instagram als spam gezien worden.

4: Oprechte reacties bij andere accounts plaatsen!
Dat je bij andere accounts niet alleen emoticons plaatst maar ook oprechte reacties, ik  bedoel dus niet: i love it, hele mooie foto’s, dat helpt niet om je bereik te vergroten. En je bericht moet ook uit ten minste vier woorden bestaan!

5:Reageer binnen 60 minuten op een reactie
Anno 2018 is het belangrijker dan ooit dat je binnen 60 minuten reageert op de reacties van je volgers, anders word je bereik nog kleiner. Ik bedoel geen emoticons maar woorden en oprechte reacties. Reageren op reacties vind Instagram heel belangrijk, zo onderscheid je ook van spam accounts en daar zijn er tegenwoordig veel van.

6:Call to action
Betekent bezoekers of klanten aanzetten tot een actie om iets te kopen. Dan ontvang je meer reacties en scoor je goed in de nieuwe algoritme van Instagram.

Voor meer info over instagram verwijs ik je naar de Facebook groep: Liefde voor instagram

Of de website:http://www.thesocialgoodgirl.com voor waardevolle info over Instagram. Ook interessant voor bloggers en influencers!

Liefs
Miriam

instagram2.jpg

Was je al op de hoogte van alle tips?
Laat a.u.b bij de reacties een commentaar achter.

 

Ook interessant om te lezen!
www.sweetnicethings.nl/13-tips-voor-volgers-op-instagram

10 thoughts on “Tips over het algoritme van instagram”

 1. Goede tips! Ik wist helemaal niet dat het zo belangrijk is om snel te reageren op reacties. Vaak laat ik het een aantal dagen voor wat het is. Bedankt!

  1. Bedankt voor je bericht! Graag gedaan💕💕💕
   Ik heb ook een artikel geschreven over hoe je meer volgers op ig krijgt. Misschien vind je het interessant I te lezen.

  1. Graag gedaan!
   Ik heb zelf een bedrijfsaccount ik ervaar geen nadelen. Je bent niet minder zichtbaar wat door sommige gezegd word.Je kan meteen je post met b.v Facebook delen of je statieken inzien. Je kan altijd je account terugzetten als het je niet bevalt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: