Is mooie foto’s maken niet je sterkste kant of heb je er geen tijd voor? Dan zijn  stockfoto’s de beste oplossing, vele bekende bloggers maken er al gebruik van. In dit blog- artikel kun websites vinden die de mooiste stockfoto’s hebben en gratis zijn.

Ik vroeg mij altijd af hoe bloggers aan mooie foto’s kwamen geloof mij niet alle foto’s zijn zelfgemaakt. Ik was op sommige foto’s jaloers ik heb nu websites gevonden waar je gratis (mooie) stockfoto’s mag gebruiken. Daar zeg je toch geen nee tegen? Dit wil ik graag met jullie delen zodat je blog (volgens mij) nog mooier word. Iedereen kent de website pixabay, daarom heb ik het in dit blog-artikel over andere websites die nog niet bekend zijn. Het is belangrijk dat je de voorwaarden op de websites leest voordat je de foto’s gebruikt, zodat je weet wat je er wel en niet mee mag doen zo voorkom je ook een boete.  De onderstaande websites mag je stockfoto’s  voor je blog en social media gebruiken.

Wat zijn stockfoto’s?
Zijn foto’s die je niet zelfgemaakt hebt waar auteursrecht op is en niet zonder toestemming mag gebruiken. Alleen als de foto’s rechtvrij zijn. Je kan veel en verschillende stockfoto’s online vinden gratis of je moet ervoor betalen.

Mijn top 6 gratis en mooie stockfoto’s websites:

1: Free ivory mix stock photos
Je krijgt nadat je gegevens hebt ingevuld toegang tot meer dan 300 stockfoto’s.

2: Free heart take the wheel photo’s
Meld je aan voor VIP lijst krijg je via de lounge toegang tot de mooiste en gratis stockfoto’s die je kunt downloaden
Elke maand voegen hun een nieuwe foto aan de lounge.

3: Free pixistock photos
Door lid te worden van de nieuwsbrief ontvang je via de mail elke maand een stockfoto die je voor je blog en social media mag gebruiken. De eerste maand ontvang je een paar stockfoto’s.

4: Free hautestocks photos
Door ook lid te worden van de nieuwsbrief ontvang je hun favoriete stockfoto’s (rechtvrij)

5:Unsplash.com
Kun je mooie en rechtvrije stockfoto’s vinden.
Elke 10 dagen zijn er weer 10 nieuwe foto’s online te vinden zo is er meer variatie.

6:Pexels.com
Kun je ook  gratis, mooie en gevarieerde rechtvrije foto’s op de website vinden.

Nadeel van (rechtvrije) stockfoto’s?
Je  foto’s  zijn niet uniek en worden ook door anderen gebruikt.  Maar er is veel keuze  je kunt altijd voor een foto kiezen die minder vaak gedownload is.  Je mag de foto’s niet voor promotie gebruiken zoals een persbericht.

Ik hoop dat je iets aan deze sites hebt.

Ken je deze sites al? Ga je foto’s van deze websites gebruiken? Of maak je liever zelf je foto’s?

Liefs
Miriam

stockfoto1
Beide foto’s zijn afkomstig van de website pixistock.

10 thoughts on “Waar kan je de mooiste en gratis stockfoto’s voor je blog vinden?”

  1. You can translate this page on my blog! I hope you can read it.
   It,s about the wedding of prince Harry and Megan.

 1. Ik maak liever zelf mijn foto’s, hoewel ik misschien geen professioneel fotograaf ben vind ik het wel mooi als de foto’s persoonlijker zijn. Maar hey, het is natuurlijk een heel, uh ja, persoonlijke keus! 😀

  1. Bedankt voor je bericht. 💕💕💕💕
   Ik snap je, maar ik ben zelf niet goed in foto’s maken en vind stockfoto’s dan ideaal. Veel foto’s maak ik wel zelf. Helemaal eens het is een persoonlijke keus 🤗

  1. Soms gebruik ik stockfoto’s als mijn foto’s niet mooi zijn of er geen foto van heb. Maar vaak maak ik mijn foto’s zelf.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: