Heb je al een zakelijk account op Instagram? Sommige mensen zeggen dat je minder zichtbaar op instagram bent dat is niet zo. Waarom ik een zakelijke instagram account aanraad aan bloggers en bedrijven? Kun je in dit blog-artikel lezen.

Wat is een zakelijk Instagram account?
Je maakt een zakelijk account op Instagram aan op dezelfde manier, als je persoonlijk instagram account aanmaakt. Kan alleen op je smartphone via de app! Wel is het een eis dat je  instagram account aan je Facebook account gekoppeld is, je moet een Facebook account hebben.

Hoe zet je persoonlijke profiel naar een zakelijke?
Dit is simpel en zo gedaan!
1:ga naar je instellingen
2:Onder kopje account
3:Klik op overstappen naar een bedrijfsprofiel

Belangrijk:Je account word gekoppeld aan je Facebook pagina, daarom is het belangrijk dat die zakelijk is en niet een privé account.

instagram zakelijk 1

Enkele voordelen op een rij:

-Je kunt je statistieken inzien
Dit is handig zodat je kan zien wie je post bekijkt en welke tijdstip het handigst is om een post te plaatsen. Maar ook wie je doelgroep is en welk land je volgers vandaan komen.

-Bereikbaar voor klanten
Klanten kunnen je een bericht sturen via Instagram of via de mail.
Je kunt ook je adresgegevens delen op je profiel.

– Advertenties plaatsen
Je kunt eenvoudig adverteren en zien hoe je advertentie het doet.
De doelgroep kun je ook instellen zodat de juiste personen de post zien.

-Automatisch posten op Facebook ook als story
Je kunt post ook delen met Facebook je klikt dan bij delen op je Facebook account, ook je insta story kun je als story delen.

Conclusie:
Ik heb zelf ook een zakelijke Instagram account. Ik vind het handig om mijn statistieken in te zien maar ook meer over mijn volgers te leren zoals, welk land ze vandaan komen en de leeftijd. Als je twijfelt of het bevalt je niet kun je ook makkelijk je account terugzetten naar een persoonlijk account. Ik heb geen nadelen aan een zakelijke instagram account ervaren en ik kan het ook online niet vinden. Ik lees overal alleen de voordelen.

Heb je een zakelijke Instagram account? Zo nee waarom niet?

Liefs
Miriam

 

Ook interessant om te lezen!
www.sweetnicethings.nl/wat-is-een-shadowban

3 thoughts on “Zakelijk Instagram account ja of nee?”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: